Skip to main content

Wrak Regina Maris

Op 2 februari 2017 werd de Regina Maris, een zeiljacht van ongeveer 15 meter, afzonken in de Zegerplas. Het wrak van de Regina Maris maakt onderdeel uit van het Onderwater natuurpark Zegersloot in de Zegerplas in Alphen aan den rijn. In de volgende artikelen - wordt aan gewerkt - vindt u meer informatie over de geschiedenis en andere achtergronden van de Regina Maris.

Het afzinken van de Regina Maris heeft tot veel publiciteit geleid. Ondermeer: Omroep West, SBS6, en het Algemeen Dagblad besteedden aandacht aan het project. Jack van Staalduinen maakte een mooie fotoimpressie van de dag. Ook zijn de eerste onderwaterbeelden van de Regina Maris ondertussen beschikbaar.

De Regina Maris ligt op ongeveer 70 meter uit de kant van de Zegerplas aan de Aarkanaal zijde van de plas (zie duikkaart). Duikers kunnen parkeren op de Parkeerplaats bij het Aarkanaal. Te water gaan gaat het makkelijkst aan de linkerkant van de middelste vissteiger. Nog in 2017 zal een speciale duiksteiger worden ingericht.

De Regina Maris ligt op negen - achterschip - tot twaalf meter - voorschip - diepte. Voor duiken op de Regina Maris is een passend duikbrevet nodig. Verder is een duiklamp noodzakelijk. Het binnengaan van het wrak wordt sterk ontraden omdat de ruimtes klein zijn.

Duiken in het duikgebied van het Onderwater natuurpark Zegersloot is alleen toegestaan voor gebrevetteerde duikers. Duik binnen de grenzen van je brevet, ervaring en mogelijkheden en houd je aan de Richtlijnen voor veilig duiken en de CMAS tien gouden regels ter bescherming van de onderwaterwereld.

De Alphense Duikvereniging Atlantis, de gemeente Alphen aan den Rijn en het Hoogheemraadschap Rijnland accepteren geen aansprakelijkheid voor schade en ongevallen.

Klik om te vergroten