Basis opleiding OWD/NOB 1*

Starten Met Duiken

Als je nog nooit gedoken hebt begin je met het halen van je 1*-duikbrevet (Open Water Diver). Samen met een andere duiker mag je na het behalen van dit brevet duiken tot een diepte van 20 meter. De vereniging biedt hier voor het basis duikpakket

Het basis duikpakket aan bestaat uit:

• Lidmaatschap voor één jaar bij de Alphense Duikvereniging Atlantis
  • De basis opleiding OWD/NOB 1*
  • Theorielessen in onze gezellige Decobar
  • Lesboek voor de opleiding OWD/NOB 1*
  • Zwembadlessen in zwembad Thermen II
  • Buitenduiken op nader te bepalen locatie(s)
  • Logboek om al je buitenduiken in te noteren
  • Duikmateriaal voor de duur van de opleiding

Voordelen opleiding OWD/NOB 1* bij ADVA:

• Mogelijkheid om twee keer per week te trainen in het zwembad Thermen II
  • Inschrijving en lidmaatschap Nederlandse Onderwatersportbond (NOB)
  • Duikverzekering via de NOB
  • Mogelijkheid tot deelname aan alle activiteiten die aangeboden worden binnen de Vereniging
  • Toegang tot de allerleukste Decobar van Alphen en omstreken
  • En hierdoor heb je heel veel leuke buddy’s om de onderwaterwereld mee te verkennen!!!

Wat verwachten we van jou?

•   Al onze instructeurs zijn vrijwilligers die de opleidingen naast hun reguliere baan verzorgen. We gaan er dan ook van uit dat je probeert om bij alle ingeroosterde lessen aanwezig te zijn. Mocht dit een keer niet lukken, laat het dan op tijd weten.
  • De buitenduiken worden tijdig bekend gemaakt, wij gaan ervan uit dat je op eigen gelegenheid daarheen komt.
  • Voor de buitenduiken in Vinkeveen is een vergunning vereist. Deze vergunning dien je zelf bij de eerste duik ter plaatse aan te schaffen (voor 2021 bedroeg dit 27,50 euro voor één kalenderjaar).
  • Je mag tijdens de opleiding gratis de duikspullen van de vereniging gebruiken.
    Wij verwachten dat je hier voorzichtig mee om gaat en het volgens de aangegeven manier onderhoudt.

Wat zijn de kosten

Het basis pakket voor de OWD/NOB 1* duikopleiding kost € 340. Voor deelnemers t/m 23 jaar kost het duikpakket € 265. Dit is inclusief 1 jaar lidmaatschap van de vereniging.

Als je je aanmeldt voor de opleiding wordt gedurende het eerste jaar in 4 termijnen het opleidingsbedrag ingehouden op je bankrekening, ook als je de opleiding vroegtijdig stopt.

Hoe meld je je aan?

• Via de website schrijf je je in door middel van het aanmeldformulier
  • Je ontvangt een bevestiging van jouw aanmelding per mail
  • De kosten voor het duikpakket worden gedurende het opleidingsjaar in 4 termijnen via automatische incasso bij je geïnd
  • Zodra het rooster bekend is, laten we jou dat per mail weten
  • Voorafgaand aan de opleiding dien je een medische keuring gedaan te hebben
  • Dan ben je helemaal klaar om te starten met de opleiding
  • We kijken uit naar jouw deelname aan de opleiding en wensen je heel veel duikplezier!

Let op: het aantal plaatsen is beperkt, dus meld je snel aan want vol is vol!